fbpx

Alla partier eniga i Karlskoga – säger nej till vindkraft

Samtliga partier i Karlskoga kommun säger nej till en storskalig etablering av vindkraft i Kedjeåsen. Redan tidigt i processen använder man i stället sitt kommunala veto och tillstyrker inte ansökan.

Det var efter ett besök hos de boende i området som en samlad kommunstyrelse fattade beslutet att säga nej. Beskedet kom relativt tidigt i processen efter bedömningen att etableringen skulle medföra mycket stora nackdelar för de boende och projektet genomföras på fel sätt.

– Vi tycker att det är ett område där man måste tänka på de boende. Bara att få dit vindkraftverken skulle kräva ett jättearbete i sig och kosta mycket pengar. Sen handlar det också om vad som händer om det här företaget inte vill driva det vidare, vem skall då forsla bort dem? Det kommer säkert vara skilda åsikter bland partierna internt men vi som partiföreträdare är överens, säger Ida Edström, socialdemokraterna, till tidningen KT-Kuriren.

Anledningen till att man lämnar besked så tidigt är att ge alla parter tydlig information, visa var man står och ge trygghet till de boende. Det säger bland annat Daniel Ekelund, från miljöpartiet i Karlskoga.

Hela artikeln i KT-Kuriren