fbpx

Ännu en etablering i området: Tolv verk mellan Rejmyre och Igelfors

Utredningsområdet för de 12 vindkraftverken mellan Rejmyre och Igelfors.

“Vi rekommenderar alla boende i områdena att skaffa sig kunskap” (Per-Olov Strandberg, ordförande RVNO)

Idag kom nyheten om att ytterligare tolv vindkraftverk planeras i norra Östergötland. Den här gången i ett område mellan Rejmyre och Igelfors. Exploatör är Eolus Vind. Det betyder att det på kort tid framkommit planer på 89 vindkraftverk från Simonstorp i öst, via Rejmyre och Igelfors, till Grytgöl i väst. Till det kommer ytterligare tre exploateringsområden som undersöks i närheten av Brevens bruk i angränsande län norrut.

– På bara fyra månader har vi fått besked om minst fem planerade etableringar i en skala som inte liknar något tidigare. Framöver kan det bli fråga om över 100 vindkraftverk som skulle komma att dominera landskapet i norra Östergötland och få betydande påverkan på människor, djur och natur, säger Per-Olov Strandberg, ordförande för Rättvisa Vindar Norra Östergötland, RVNO.

Det senaste etableringsplanerna är än så länge i ett tidigt skede.

– Vi vet inte så mycket än om just den utan avvaktar mer konkreta besked. Men rekommenderar alla i Rejmyre och Igelfors som berörs att skaffa sig kunskap så att de kan lämna synpunkter när samrådet inleds, säger Per-Olov Strandberg.

Läs nyheten i NT