fbpx

Länsstyrelsen har avskrivit ärendet om ansökan för Högsjön

Nu har Länsstyrelsen i Östergötland avskrivit ärendet som gäller Holmens tillståndsansökan för etablering av vindkraft i området Högsjön i Finspångs kommun. Beslutet meddelades den 10 maj.

I tisdags kom beskedet från Miljöprövningsdelegationen inom Länsstyrelsen i Östergötland, den myndighet som ansvarat för tillståndsansökan, att man avskriver ärendet gällande Holmens ansökan om att få uppföra och driva en gruppstation för vindkraftverk på fastigheten Regna-Högsjöfall 2:7.

Holmen lämnade in sin ansökan den 22 oktober 2021. Sedan dess har Finspångs kommun meddelat att en majoritet av partierna ställer sig negativa till ansökan och att man kommer att använda sig av det kommunala vetot när Länsstyrelsen skickar ut sin begäran om tillstyrkan.

Den 5 maj 2022 lämnade Holmen in en skrivelse till Länsstyrelsen där man återkallar ansökan i sin helhet för de delar som gäller Finspångs kommun. Det innebär förutom Högsjön också de verk i etableringen Klintaberget som är placerade i Finspångs kommun.