fbpx

Tack alla som kom på årsmötet!

Tack alla ni som kom på årsmötet! Med ert engagemang och era frågor fick vi ett givande möte som gav energi att fortsätta arbetet.

Mötet hölls den 24 mars i Folkets Hus i Rejmyre. Ett 40-tal personer deltog. Ordförandeklubban hölls av Reidar Svedahl (L), kommunalråd i Norrköping.

Alla styrelseledamöter utom en valdes om för ytterligare en period på antingen ett eller två år. En ny ledamot tillkom. Antalet medlemmar i föreningen den 31 december 2021 var 580.

Ett 40-tal medlemmar kom på årsmötet som hölls i Rejmyre Folkets Hus.

44 000 visningar på Youtube

På mötet presenterades en del av det som föreningens arbetsgrupper jobbat med sedan föreningen bildades hösten 2020, och en del av det som planeras kommande år. Gruppernas kompetensområden är djur och natur, teknik och vetenskap, hälsa och medicin, juridik och politik, företagande och kommunikation. Sedan starten har vi genomfört egna fågelinventeringar, ordnat ett stort antal politikermöten, skrivit debattartiklar, gett ut en broschyr, gjort pressutskick, enkäter och faktaunderlag till politiker, träffat boende och mycket mer.

Fågelinventeringar är ett av projekten som genomförts av föreningens djur- och naturgrupp.

Föreningens kommunikation görs i många kanaler. Hemsidan uppdateras regelbundet med nya inlägg liksom Facebook och Instagram. Varje vecka kommer vårt nyhetsbrev. Våren 2021 startade RVNO en Youtube-kanal med intervjuer och videor i serien Ett liv nära vindkraft. Filmerna har hittills haft närmare 44 000 visningar.

RVNO:s hälsogrupp står bakom intervjuserien Ett liv nära vindkraft.

– Jag tycker vår förening visar hur mycket man faktiskt kan åstadkomma med små medel bara det finns ett engagemang. Och är det något som kännetecknar RVNO så är det just engagemanget. Jag är djupt tacksam för alla fantastiska människor med så vitt skilda kompetenser som arbetar hårt varje dag i föreningen. Ett arbete som är helt ideellt, säger Per-Olov Strandberg, ordförande.

Per-Olov Strandberg, ordförande RVNO.

På årsmötet beslutades också att bara nya medlemmar betalar årsavgiften på 100 kronor och därmed blir betalande medlemmar i RVNO. 

Du som redan är medlem, berätta gärna för familj, vänner och arbetskamrater att ett bra sätt att stötta oss i arbetet är att bli medlem. De pengar vi har går till fasta kostnader och framförallt till naturgruppen som håller i djurinventeringarna. Med tanke på dessa kommer vi även i fortsättningen att vid olika tillfällen be om riktade bidrag. Håll gärna ett öga på vår hemsida och sociala medier för mer information.

Så här enkelt blir du medlem i RVNO

Swisha 100 kronor till nummer 123 210 76 70 eller betala in på bankgiro 5602-4177.

Vi tar också tacksamt emot bidrag till vårt fortsatta arbete, såväl stora som små! Samma Swish och bankgiro som för medlemsinbetalningarna. STORT TACK för ditt stöd!