fbpx

M i Norrköping säger nej till Holmens vindkraft

Idag meddelade Moderaterna i Norrköping sin ståndpunkt i vindkraftsfrågan.

Igår kväll fattade M i Norrköping beslutet att man kommer att säga nej till Holmens vindkraftsprojekt och förorda att kommunen använder det kommunala vetot mot etableringen.

Beslutet, som föregåtts av omfattande diskussioner, fattades vid en möte igår, och innebär att M i Norrköping ställer sig negativa till Holmens planerade vindkraftsetablering. Man kommer därför att förorda att kommunen säger nej i den kommunala tillstyrkan, vindkraftsvetot, när man får frågan från länsstyrelsen. Det meddelade partiet vid en presskonferens i morse.

Nej-sidan har nu 39 röster i Norrköpings fullmäktige medan ja-sidan har 36. För majoritet krävs 43 röster. Vänsterpartiet har tidigare meddelat att man kommer att säga nej om inte vissa av de planerade verken flyttas längre bort från bostäder. Nuvarande plan skulle alltså få nej av Norrköping om frågan om veto kom idag.

– Sedan RVNO bildades har vi haft kontakt med företrädare för samtliga politiska partier och informerat om de kunskaper om vindkraft som vi som förening skaffat oss. Det är mycket glädjande idag  att höra Moderaternas besked.  Det ger oss kraft att gå vidare med vår kamp mot Holmens tilltänkta etablering, säger Catharina Roos, vice ordförande RVNO.