fbpx

Vad gör RVNO? Stöd gärna vårt arbete!

RVNO arbetar på många fronter och är tacksamma för allt stöd
I föreningen jobbar vi med att informera, samtala med politiker och myndigheter, träffa boende, skriva debattartiklar, göra naturinventeringar och mycket annat. Stöd oss gärna i arbetet! Foto: Shutterstock

Det syns inte alltid men RVNO jobbar på många fronter för att förhindra en storskalig vindkraftsutbyggnad som skulle påverka människor, natur och hela bygden negativt. Här är några av sakerna vi arbetar med just nu.

Träffar politiker och beslutsfattare
Över 30 förtroendevalda från Finspångs kommun och Norrköpings kommun har hittills besökt oss. Det har lett till många bra samtal och insikter. Politikerna har också fått chans att besöka flera av företagen som finns i området.

Skickar information till politiker
Samtliga ledamöter i kommunfullmäktige i Finspång och Norrköping har fått löpande mejlutskick med informationsmaterial från RVNO. Här har vi informerat om hur storskalig vindkraft riskerar att påverka bland annat människors hälsa, djurliv, företagande, friluftsliv och bygdens framtida utvecklingsmöjligheter.

Gör egna djurinventeringar
I RVNO:s naturgrupp och med hjälp av ornitologer genomförs just nu flera fågelinventeringar. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att resultaten hittills varit över förväntan. Senare i år väntar också inventering av fladdermus.

Håller högt tempo i våra specialistgrupper
RVNO består av ett antal specialistgrupper uppdelade i områden som människor och hälsa, natur och teknik, företagande, juridik och kommunikation. Vi skriver debattartiklar och insändare, medverkar i media och ordnar möten. I juridikgruppen planeras för fullt inför höstens utbildningsdag på temat skador och skadestånd till följd av vindkraftsetableringar.

Informerar och nätverkar
RVNO håller löpande kontakt med politiker, myndigheter, sakkunniga, föreningar, media och boende både i vårt eget område och i andra delar av Sverige. Vi delar ut informationsmaterial (och lyckades nog pricka in årets regnigaste dag när vi stod utanför Coop i Rejmyre), rådgör med experter, samtalar och nätverkar.

Syns och hörs på nätet
Vi jobbar aktivt med kunskapsspridning och information via hemsida, nyhetsbrev, Facebook och Instagram. Resultatet av digitala enkäter, som besvarats av flera hundra boende och företagare, har fått stor spridning i media och bland lokalpolitiker.

Vi som är aktiva i föreningen arbetar ideellt, vid sidan av våra vanliga jobb och på vår fritid. Ibland behöver vi ta in experthjälp, som vid fågelinventeringar och granskningar av vissa tekniska material. Då försöker vi alltid lägga pengarna där de gör som allra mest nytta.

Vill du vara med och bidra i arbetet mot storskalig vindkraft i vårt närområde är du hjärtligt välkommen! Du gör det enklast genom att swisha valfritt belopp till 123 210 76 70 eller sätta in det på bankgiro 5602-4177. Märk insättningen ”Bidrag”.

Stort tack för din hjälp! Tillsammans gör vi skillnad.